MASSAGES:

KINESIO/MEDICAL TAPING:

De basis van het Medical Taping Concept is in de jaren zeventig in Azië gelegd, met name in Japan en Korea. Eind jaren negentig is het geïntroduceerd in Europa, en door voetballer Alfred Nijhuis in Nederland geïntroduceerd.

Het uitgangspunt van medical tapen is, dat bewegen, met de daarbij behorende spieractiviteit, essentieel is voor gezondheid of om te herstellen van een trauma of aandoening. Naar aanleiding hiervan werd een elastische tape ontwikkeld die spieren en gewrichten in hun functie kan ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Dit in tegenstelling tot traditioneel tapen en bandageren.

Lees meer

BANDAGEREN:

Tapen wordt gebruikt voor het stabiliseren en/of ondersteunen van gewrichten en om de rek op spieren, pezen en ligamenten te verminderen.
Voor dit doel wordt non-elastische tape gebruikt, waarbij de tape als kunstmatige spier, pees of gewrichtsband wordt ingezet.
Een (klassieke) tape is een (witte) niet-elastisch, klevend, scheurbaar verband op linnenbasis.
Een bandage is een elastische kleefpleister met een hypoallergene kleeflaag.
Bandages zijn sterk van materiaal en zijn elastisch in de lenge en in de breedte. Het doel van een tape of bandage kan zijn preventief, of als nazorg.

Lees meer