SPORTMASSAGE EN BLESSUREPREVENTIE

Iedereen die sport wil zich graag fit voelen en fit zijn.
Helaas komt het vaak voor dat er blessures en overbelastingsklachten ontstaan die het onmogelijk maken om lekker te kunnen sporten. Een goede begeleiding van de sporter is hierin erg belangrijk, van een goed opgebouwde training tot het goed verzorgen van je lichaam. Door middel van een sportmassage kun je je spieren extra aandacht geven in de aanloop naar bijvoorbeeld een wedstrijd, maar ook bij het herstel na lichamelijke inspanningen. Een sportmasseur kan aangeven wanneer spieren te veel belast worden en er blessures op de loer liggen.

Sportmassage is niet alleen van toepassing op sporters, Ook door onze alledaagse bezigheden kunnen allerlei klachten ontstaan en hebben spieren veel te lijden. Deze spierklachten zijn niet veel anders dan die van sporters. Een sportmassage kan in deze gevallen zeer nuttig zijn en voor veel verlichting zorgen. Een regelmatige massage kan veel stress gerelateerde klachten verminderen of wegnemen, kortom bijdragen aan de algehele gezondheid. Een massage heeft een rustgevende werking, werkt ontspannend voor de spieren en geeft een verbeterde aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

Spieren en de bijbehorende structuren hebben bij belasting vaak veel te lijden. Dit uit zich in bijvoorbeeld spierpijn, vermoeidheid en stijfheid. Sportmassage is een goede manier om het herstel na inspanning te bevorderen en als hulp ter voorbereiding op lichamelijke belasting. De massage is er vooral op gericht ongemakken te bestrijden en is een zeer goed hulpmiddel om de conditie van spieren te bevorderen. Massages kunnen spierpijn voorkomen of verminderen en het herstelproces versnellen en ondersteunen. Het doel is dan ook vooral een versnelde afvoer van afvalproducten van de stofwisseling te bewerkstelligen en een ontwatering van de spieren. Tevens geeft het een grotere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen.

Contra-indicaties (geen behandeling bij):